Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 146-голям разход на гориво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 146-голям разход на гориво

Здравейте колеги алфисти,от скоро съм регистриран в форума..Изключително полезен и добре направен за което ви поздравявам.Значи имам въпрос имам в момента една 146 но градцикят разход на бензин ми идва доста голям към 20 на 100,на какво може да дължи това с повишаването на разхода,то че десният крак ми е малко нервен но чак толкова

Вид гориво, двигател, някакви проблеми, грешки?
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Братле..кажи мотора какъв е. И това е страницата на 147/156/гт. за 146 има отделно нали. Иначе може дебитомера да заминал. Дали я ръчкаш много,замина свещи. Вариантите са много. Най-добре диагностика
      147 1.6TS 2005 120bhp.
      The beauty is real...you just have to find it!

Comment

1.6 бензин,върви си колата супер,грешки не ми показва

---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:09 ----------

да сега обърнах внимание че е раздела на 156/147 но разглеждах че имам мерак за 156 и за това хаах

Comment

Аз бих заложил на термостат, НО разбира се трябва да се направи някаква диагностика/четене на ECU.
          Alfa Romeo GT 2.0 JTS
          Alfa Romeo 146 1.6 TS - ex
          Fiat Brava TD100

Comment

Странен е толкова висок разход. Карал съм и с проблемен термостат, със забила ламбда, с умрял дебитомер, но никога не съм забелязвал голяма промяна в разхода. 10,11,12 градско...
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

Снощи не съм пил, а станах разноглед.
              Колегата във профила си е написал 147, а пита за 146.
              От друга страна 146 има и ТС и боксер 1.6, ама това не пречи всички да дават акъл. Няма значение , че боксера няма дебитомер.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:34.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Сега оства да питате и при каква влажност на въздуха се забелязва високия разход

Колегата - Диагностика , и се гледа ламбдата , дебитомера например на 3-та с всичката газ колко кила отчита , иии те така .....

Термостат толкова разход няма как да ти вдигне

Тя ако гори толкова , около нея няма да се седи от миризма на бензин......
                  Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                  Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                  Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Колега може да звучи глупаво, но пробвай да сипеш повече бензин, мойта кола 146 2.0, 10лв. сипани ги отчита горе долу за около 15-20км и пак светва резервата.

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                      Колега може да звучи глупаво, но пробвай да сипеш повече бензин, мойта кола 146 2.0, 10лв. сипани ги отчита горе долу за около 15-20км и пак светва резервата.
                      или по скоро тръгнал датчик хол или фазов или кабели бобини свещи минах по тоя път с мойта 146 1.6 ТС

Comment

Ако кара по два километра, отиване-връщане, може и повече да гори!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от rumencho83 Покажи съобщение
                          или по скоро тръгнал датчик хол или фазов или кабели бобини свещи минах по тоя път с мойта 146 1.6 ТС
                          Тръгнал датчик няма, или работи или не работи, друго, което колегата може да пробва е да си промени стила на каране, мотори като нашите нямат тяга в ниските обороти и са специфични за каране, аз мойта успях да я смъкна под 11/100 в София, само със 100 октана, не бабешкото каране е тайната...

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                            Тръгнал датчик няма, или работи или не работи, друго, което колегата може да пробва е да си промени стила на каране, мотори като нашите нямат тяга в ниските обороти и са специфични за каране, аз мойта успях да я смъкна под 11/100 в София, само със 100 октана, не бабешкото каране е тайната...
                            моя е такъв от време на време забие и даде грешка и качва разхода на два дни я закачам да я чистя а и аз я карам с 100 октанов и под 3000 непада

---------- Post added at 23:20 ---------- Previous post was at 23:17 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Ако кара по два километра, отиване-връщане, може и повече да гори!
                            аз карам по 300-400 м километър два 5-10 20 км от 11/100 не ми качва повече но при мен има и грешки кабели бобини датчик хол ламбда сонда и то се събира тежък крак

Comment

Working...
                            X